Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 11. 2023

Poljski moderni metalci Killsorrow so objavili video za komad Home Sweet Home z zadnjega dolgometražca Wasteland Chronicles, ki je izšel 3. novembra.

2. 4. 2020

Marko Košmrlj (ex-Sweet Sorrow, ex-Death's Dream) pod imenom Neon 20. aprila izdaja single z naslovom Turning Away At All Costs, pri katerem sodeluje z vokalistom Björnom Stridom (Soilwork, The Night Flight Orchestra). Tukaj je že na voljo dražilnik za omenjeno skladbo, ki bo dosegljiva tudi na glasbenih platformah, kot so iTunes, Spotify, Youtube, Amazon, Google Play in druge.

9. 1. 2019

Devil Master bodo 1. marca pri Relapse Records izdali album z naslovom Satan Spits On Children Of Light. Na ploščku boste lahko prisluhnili sledečim komadom:
Listen, Sweet Demons...
Nightmares in the Human Collapse
Black Flame Candle
Devil Is Your Master
Christ's Last Hiss
Skeleton Hand
Nuit
Gaunt Immortality
Desperate Shadow
Her Thirsty Whip
Dance of Fullmoon Specter
Webs of Sorrow
XIII

Avtorica: Tina Urek
19. 12. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »20. decembra se v Kadilnico of Death vračajo hardcore pornpop metalci Necrotik, tokrat z novimi silami na vokalu in popolnoma svežim albumom Homo Stupidus!
Kaj ta ponuja, boste lahko premierno slišali na koncertnem release partyju v Orto Baru, za ogrevanje pa bodo poskrbeli stari znanci slovenske alternativne scene, melodični death metalci Sweet Sorrow, ki so zadnja leta bolj malo aktivni, a zato nič manj zarjaveli.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, ne pozabite pa prinesti še kak evro več za nakup nove plate ali drugega mercha nastopajočih!«

Razpored:
21h vrata
21:30 Sweet Sorrow
22:30 Necrotik
00:00 afterparty v Kadilnici of Death

Avtor: Gorjanec
6. 6. 2016

Ljubljanska death metal skupina Demutilated, ki jo sestavljajo Tomi "The Engineer" Cepanec na vokalu, Gorazd "Mačk" Maček in Peter "Pers" Carič na kitari, Jan "Jey" Švigelj na bas kitari in Peter "Rope" Gale na bobnih, je objavila svojo prvo skladbo, naslovljeno Murdered, Molested and Sexually Abused. Demutiled se bodo konec tedna predstavili tudi v živo, in sicer najprej v petek v ljubljanskem Channel Zeru in naslednji dan v kljubu Baza v Ajdovščini. Obakrat bodo fantje brez Cepota nastopili še pod njihovim bolj znanim imenom Sweet Sorrow na čelu z Robertom "Šero" Šercerjem.

2. 10. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Metal večeri Kadilnica Of Death v Orto Baru z začetkom oktobra pogumno rinejo v svojo 4. sezono! Da se ne bi prekrivali z drugimi dogodki, smo letos otvoritev koncertne sezone zamaknili za en teden, tako da se 8. 10. obeta odlična žurka z atmosferično udarnimi Morost, iz kome prebujenimi starostami Sabatheno in sežansko peterico Once Was Never, ki nam bo predstavila svoj debitantski EP.
Vstopnine (kot vedno na otvoritvenih koncertih) ni, lahko pa seveda nastopajoče podprete tudi z nakupom njihovega mercha ali pa jih za trud nagradite s kakim pivom! Ne zamudite tega veselega dogodka, polnega dobre metal glasbe v živo!
Za odlično vzdušje po koncertu in druženje v Kadilnici Of Death, bo poskrbela metal glasba po izboru selektorja Ropea (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated), ki bo donela iz zvočnikov vse do 4h ponoči, po koncertu pa vas na šanku Kadilnice čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na šanku Kadilnice bodo ponovno na voljo članske izkaznice za novo sezono, ki vam za ceno borih 13 € zagotovijo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KOD do konca sezone 2015/2016. Teh bo, tako kot vse prejšnje sezone, vsaj 10!
S četrto sezono pa uvajamo še eno spremembo, in sicer metal večeri ne bodo več vsakotedenski, temveč se bodo odvijali le vsak 1. in 3. četrtek v mesecu! Seveda pričakujemo nekaj izjem temu pravilu, kot je na primer mesec oktober, ko je skoraj vsak četrtek v bližini nek večji metal koncert, ki se bo prevesil v afterparty v Kadilnici, decembra pa se lahko veselite tudi tradicionalnega X-Mas Massacra.« /J.G./

Razpored:
21:00 vrata
21:15-21:45 Once Was Never
22:00-22:45 Sabathena
23:00-00:00 Morost
21:00-04:00 party w/ Rope

4. 6. 2015
Založba Frontiers Music Srl bo 3. julija izdala prvi solo album Veronice Freeman, pevke zasedbe Benedictum, ki bo nosil naslov Now Or Never. Na albumu sodelujejo številna znana imena hard rocka, kot so Pete Wells, Aric Avina in Rikard Stjernquist iz Benedictum, Michael Sweet (Stryper), Garry Bordonaro (The Rods), Jeff Pilson (Dokken, Foreigner), Mike Lepond (Symphony X), Tony Martin (Black Sabbath), Leather Leone (Chastain), Jerry Dixon (Warrant), Jim Durkin (Dark Angel), Mick Tucker (Tank), Jordan Ziff (Age of Evil), Derek Kerswill (Unearth, Kingdom of Sorrow), Peter Tentindo (Venus Mars Project), John Herrera, Ryan Greene, Kenny Lewis, Meliesa Mcdonell, Michael Harris, Mel Brown in John O'Boyle, napovedniku za plošček pa lahko prisluhnete na tej povezavi. /J.G./

Avtor: Gorjanec
5. 1. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Z začetkom novega leta se tudi Kadilnica Of Death za spremembo podaja v nekoliko modernejše vode. 8. januarja bo Orto Bar namreč gostil skupino Necrotik, ki svojo glasbo izvirno definira kot hardcore pornpop, sicer pa bi jo lahko opisali kot modernejši death/thrash metal.
Skupina slovenske odre pretresa že od leta 2008, njeni člani pa se lahko pohvalijo s predhodnim delovanjem v priznanih bandih, kot so Scaffold, Sweet Sorrow in Supreme Pain. Necrotik so znani po energičnih nastopih, ki publiko vedno dvignejo v zrak, za seboj pa imajo že kar nekaj glasbenih izdaj, med drugim tudi prvi dolgometražni studijski album z naslovom Balkan Idiocracy, ki so ga izdali preteklega junija in ki bo na koncertu v zgornji dvorani Orta dodobra predstavljen.
Koncert se bo začel ob 22:30, vstopnina pa znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s člansko izkaznico. Metal večer v Kadilnici Of Death tako kot vsak četrtek traja od 21h do 5h.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
19. 9. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »S septembrom se je pričela že tretja sezona metal večerov v Orto Baru, ki slišijo na ime Kadilnica Of Death! Svečana otvoritev koncertne sezone se bo že tradicionalno začela z velikim žurom, saj bodo na zadnji septembrski četrtek, 25. 9., zaključek študijskih počitnic obeležile tri domače metal skupine. Za vroče in seksi ogrevanje bodo poskrbeli prevetreni medvoški sleazerji Street Creeps, sledil bo heavythrasherski napad s perspektivno mariborsko zasedbo BattleX, za vrhunec pa bodo poskrbeli prenovljeni in nadgrajeni hibridni metalci God Scard.
Z dogodkom začnemo ob 21h, vstopnine pa ni!
Pred in po koncertu, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, ste seveda vabljeni na žuranje in druženje v Kadilnici Of Death, kjer bo metal glasba po izboru DJ Ropea (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated) donela iz zvočnikov vse do 5h ponoči, po koncertu pa vas tam čaka tudi welcome drink v obliki pollitrskega točenega piva!
Na šanku Kadilnice bodo ponovno na voljo članske izkaznice za novo sezono, ki vam za ceno borih 13 € garantirajo brezplačne vstopnice za vse koncerte v okviru KOD do konca sezone 2014/2015. Teh bo, tako kot obe prejšnji sezoni, vsaj 10! Se vidimo!«

Časovni razpored:
21:00 vrata
21:15-21:45 Street Creeps
22:00-22:45 BattleX
23:00-00:00 God Scard
00:00-05:00 party w/ DJ Rope
/J.G./

Avtor: Gorjanec
26. 5. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Kadilnica Of Death vabi na zaključni večer sezone 2013/2014. Z vami bo DJ Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated) s svojim pestrim naborom največjih metal hitov.
Sledi poletni premor, potem pa se jeseni vrnemo z novo sezono, katere koncertni program je že v pripravi!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
1. 4. 2014
Skupini Carcass se je pridružil v Veliki Britaniji živeči slovenski basist Ragnar Belial Us (ex Sweet Sorrow). Band je novo pridobitev komentiral: »Če imajo Vicious Rumors in Helstar slovenskega basista, zakaj ga ne bi imeli tudi mi?« /P.G./ Prvi april!

29. 1. 2014
Dirty Skunks sporočajo: »Jutri bodo v Gala Hali na Metelkovi nastopili Kataklysm, Krisiun in Fleshgod Apocalypse, po tej death metal žurki pa ste vabljeni še na afterparty v Kadilnico Of Death, kjer se bo nadaljeval večer v duhu koncerta. Za brutalno nabijanje iz zvočnikov bo ta četrtek skrbel DJ Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated), če bomo imeli srečo, pa se nam morda pridružijo celo člani bandov!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
23. 12. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Skoraj točno eno leto po incidentu se na kraj zločina vračajo Space Unicorn On Fire, odštekani fantje, ki so s svojim premiernim koncertom v okviru Kadilnice Of Death razprodali Orto Bar in se izstrelili med zvezde. Vesoljski samorogi slovijo po energičnem performansu in izvenzemeljski žurki, s čimer so si hitro prislužili tudi nastope na festivalih MetalDays in Paranoid Mania, tokratni četrtek pa bodo slavili obletnico svojega prvega nastopa. Vstopnina za koncert, ki se bo odvil v zgornjem nadstropju lokala, kot vedno znaša 4 €, s člansko izkaznico pa je vstopnica brezplačna.
Pred, med in po koncertu bo v Kadilnici Of Death potekal tradicionalni prednovoletni žur, na katerem bo za pester nabor metal hitov skrbel DJ Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow, Demutilated), obiskal pa nas bo tudi Metal Dedek Mraz, ki bo obiskovalcem razdelil polno vrečo metalskih darilc. Jebeš silvestrovo! Najboljša (pred)novoletna žurka je v Kadilnici Of Death!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
24. 9. 2013
Dirty Skunks sporočajo: »Classified so žal morali odpovedati svoj nastop na otvoritvi nove sezone Kadilnice Of Death 3. oktobra, zato bodo thrash barve na koncertu zastopali sci-fi thrasherji Teleport. Orto Bar na ta posebni večer svoja vrata odpira že ob 20h, ropotanje v živo pa se bo začelo okoli 21h. Po koncertu vas na šanku Kadilnice čaka welcome drink v obliki pollitrskega piva, potem pa žurka pozno v noč z DJ Ropeom (Everything Goes, Sweet Sorrow).
Vstopnine za otvoritveni koncert ni, isto pa ne bo veljalo za ostale koncerte v okviru Kadilnice Of Death. Članske izkaznice, s katerimi dobite brezplačno vstopnico za vse koncerte do konca sezone, so že na voljo vsak četrtek, njihovo število pa je omejeno na 50. Priporočamo vam, da pohitite z nakupom, saj imamo samo do novega leta načrtovanih že šest koncertov, med drugim tudi tradicionalni Glamoween s posebnim nastopom skupin Broken Arrow in Cyclöne!« /J.G./

Avtor: Gorjanec
18. 9. 2013
Tukaj lahko ekskluzivno v celoti poslušate prihajajoči dvojni koncertni album Black Label Society z naslovom Unblackened, ki bo izšel 24. septembra pri eOne Music. Tracklista je sledeča:
Disk 1:
Losin' Your Mind
The Blessed Hellride
Sold My Soul
Road Back Home
Spoke In the Wheel
House Of Doom
Queen Of Sorrow
Machine Gun Man
Sweet Jesus
In This River
Throwin' It All Away

Disk 2:
Takillya (Estyabon)
Won't Find It Here
Rust
Speedball
I Thank You Child
Stillborn
Ain't No Sunshine When She's Gone (Bill Withers Cover)
Lovin' Woman
Queen Of Sorrow (unplugged)
Song For You (Bill Withers Cover)
Won't Find It Here (unplugged)
Yesterday, Today, Tomorrow
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška